Löytöretket ikäihmisille

Löytöretket-yhteisöteatterihanke, Helsinki
Yhteisötaiteilijat Anne Korhonen, Tanja Parantainen, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman

Teatteri ILMI Ö:n Löytöretki-yhteisöteatterihanke ikäihmisille sai jatkoa! Tervetuloa mukaan mukaviin teatteriryhmiin eri puolille Helsinkiä! Kaikki ryhmät ovat osallistujille maksuttomia.

Helsingin kaupungin rahoittamassa Löytöretket-yhteisöteatterihankkeessa tarjotaan avointa yhteisöteatteritoimintaa ikäihmisille. Vuoden 2022-2023 hanke toteutetaan Laajasalon palvelukeskuksen ja -talon tiloissa, Riistavuoren palvelukeskuksen tiloissa sekä Kalasataman asukastilassa. Vuoden 2023 syksyllä perustetetaan uusia yhteisöteatteriryhmiä myös muualle Helsinkiin.

Yhteisöteatteritoiminnassa toteutetaan teatterityöpajoja, joissa käsitellään ikäihmisten kiinnostuksen kohteita erilaisten teatteri- ja improvisaatiotekniikoiden kautta. Mielikuvat ja muistot omasta elämänhistoriasta ja tämän hetken kiinnostuksen kohteet toimivat lähtökohtana tekemiselle. Jokaisella osallistujalla on oikeus tulla kuulluksi juuri sellaisena kuin on. Tärkeintä tuokioissa on innostaminen, innostuminen, kuunteleminen, tunnelmien luominen, heittäytyminen, muistojen herättely, yhdessä tekeminen ja tästä hetkestä merkityksellisen luominen. Tapaamiset olivat kiireettömiä, lämminhenkisiä ja yhteisöllisiä. Jokainen voi osallistua haluamallaan tavalla – ennakko-osaamista teatterista ei tarvita.

Yhteisöteatterihankkeen tavoitteena on edistää kotona ja palvelutalossa, Roosakodin muistisairaiden yksikössä asuvien ikäihmisten ja heidän iäkkäiden omaistensa kulttuuri- ja taidetoimintaa. Tavoitteena on myös syventää kokemusta teatterista ja esittämisestä, lisätä mahdollisuuksia osallistujien toimijuuden ja taitojen rakentumiselle ja mahdollistaa ihmissuhteiden ja ystävyyssuhteiden kehitystä ryhmien sisällä ja luoda vuorovaikutusta myös ryhmien välillä.

Olette lämpimästi tervetulleita yhteisöteatteriesityksiin:

Löytöjä retkiltämme -yhteisöteatteriesitys

  • ke 19.4. klo 11 Laajasalon palvelukeskus (Rudolfintie 17)
  • ma 24.4. klo 14.30 Ylistalo, Laajasalo (Yliskylän puistokatu 3)

Ajatuksia ihmisyydestä –yhteisöteatteriesitys

  • la 6.5. klo 14 ja 17 Capellan kansalaistila, Kalasatama (Capellan puistotie 5)

Tohtorien kevätkarkelot -yhteisöteatteriesitys

  • ke 10.5. klo 11 Riistavuoren palvelukeskus (Isonnevantie 28)

Esitysten kestot n. 30 min – 45 min.

Esitykset nähtävillä myös Eläkeläisten hyvinvointifestivaaleilla Kulttuurimyllyssä Myllypurossa torstaina 25.5. klo 14-16.