Kestävä kehitys 

Teatteri ILMI Ö. on ekologinen teatteri; ohjelmistossa ja taiteellisessa työskentelyssä on huomioitu luonnonsuojelulliset arvot. Useissa esityksissä lähtökohtana on ollut ympäristön ja kestävän kehityksen tutkiminen ja tuominen osaksi esitystä.

Teatteri ILMI Ö. ohjelmiston (2020-2024) pääaiheeksi on valittu luonto, ympäristö ja ilmastonmuutos. Joka vuosi ohjelmistoon tuotetaan vähintään yksi pääaiheinen esitys tai hankekokonaisuus. Vuonna 2020 ohjelmistossa pääteemaisia esityksiä ovat uusi ensi-ilta Ihme Ilmat, Ensikosketus ja Muovipussimeri sekä kaksi hanketta: Ilmastojamit ja Espoon kaupungin Kulttuurikurkkaus. Vuonna 2021 uudet ensi-iltaesitykset ovat Metsämosaiikki ja Kuusi, ohjelmistossa jatkavat esitykset Ihme Ilmat, Ensikosketus ja Muovipussimeri sekä kolme hanketta: Ilmastojamit, Luontokosketus ja Espoon kaupungin Kulttuurikurkkaus.

Teatteri ILMI Ö:n toiminnassa ja teknisissä ratkaisuissa huomioidaan kestävä kehitys hankkimalla laadukasta, ympäristöystävällistä tekniikkaa ja käyttämällä niitä pitkään. Puvusto, lavastus ja tarpeisto on pääsääntöisesti kierrätetyistä materiaaleista koostuvaa.

Teatteri ILMI Ö:n tila on helposti yleisten kulkuvälineiden saavutettavissa Helsingin keskustassa ja myös kiertuetoiminnassa käytämme pääsääntöisesti julkisen liikenteen palveluja.