MINUN HELSINKINI ON – esitys nuorilta nuorille

Teatterityöpajojen ohjaus Anne Korhonen, Tanja Parantainen, Outi Sädekallio-Snellman/Teatteri ILMI Ö.
Esityksen dramaturgia ja ohjaus Anne Korhonen, Tanja Parantainen, Outi Sädekallio-Snellman, Henni Kiri (TeaK)
Esiintyjät ja esityksen sisältö Teatteri ILMI Ö:n Teatterikoulun, Kannelmäen peruskoulun oppilaat sekä Resonaarigroup-bändi
Valokuva-, ääni- ja videomateriaali Puistolan ja Kannelmäen peruskoulujen oppilaat ja opettajat
Valosuunnittelu ja valoajo Sauli Närhi/Malmitalo
Esitystekniikka ja editoinnit Maria Myllykangas, Sami Juutinen/Malmitalo
Ääniajot Aron Gyekye/Malmitalo
Kuvataidenäyttely Puistolan peruskoulun 7.-9. luokkien ryhmät
Tuotanto Anne Korhonen, Outi Sädekallio-Snellman

Tervetuloa katsomaan Teatteri ILMI Ö:n Teatterikoulun Minun Helsinkini on –esitystä, jonka teemana on Helsinki eilen, tänään ja huomenna nuorten näkökulmasta.

Näyttämöllä nähdään, kuullaan ja koetaan nuorten ajatuksia Helsingistä raikkaalla tavalla. Todellinen ja kuviteltu historia, perhekuvaukset ja yhteiskunnalliset puheenvuorot, mieltä askarruttavat kysymykset ja tulevaisuusvisiot tuovat esille nuorten maailmaa ja tavan hahmottaa historiaa, tätä aikaa ja tulevaisuutta.

Minun Helsinkini on -esitys 2019 on viimeinen osa  Teatteri ILMI Ö:n teatteritaiteen perusopetuksen 3-vuotista kehittämishanketta. Tavoitteena on yhteisen taideprosessin kautta mahdollistaa nuorten äänten kuuluminen ja antaa nuorille mahdollisuus tehdä teatteria yhdessä eri puolilta Helsinkiä tulevien nuorten kanssa.

Teatteri ILMI Ö:n Teatterikoulun ryhmissä esitysmateriaalia on tuotettu ja harjoiteltu lukuvuonna 2018-2019. Lisäksi Teatteri ILMI Ö. on ohjannut Puistolan ja Kannelmäen peruskoulujen oppilaille keväällä 2019 teatterityöpajoja, joissa on tutustuttu teatterin tekemiseen ja tuotettu yhdessä esitysmateriaalia. Esitysmateriaalia on saatu myös Ohjaamo Helsingin nuorilta sekä Musiikin erityispalvelukeskus Resonaarilta/Resonaarigroup.

Hankkeeseen liittyy Puistolan peruskoulun oppilaiden tekemä kuvataidenäyttely, joka on nähtävissä Malmitalon aulassa pe 17.5. – pe 24.5.

Hankkeeseen on vuonna 2019 osallistunut n. 150 nuorta, jotka ovat iältään 12-20 vuotiaita.

Esitykset Malmitalolla (Ala-Malmin tori 1):
pe 17.5. klo 10 /  klo 13 /  klo 18

Kesto: n. 1h 15min

Päiväesitykset ovat ilmaisia helsinkiläisten peruskoulujen oppilasryhmille sekä kaikille muille. Paikkavaraukset välttämättömiä!
Klo 18 esitykseen liput 10.50 – 13.50 e. Osta lippu

Paikkavaraukset ja tiedustelut:
teatteri@teatteri-ilmio.fi / puh. 040-839 1683

Yhteistyössä: Teatterimuseon käyttökokoelma