TEATTERITAIDETTA PÄIVÄKODEISSA

25.5.2018

TEATTERITAIDETTA PÄIVÄKODEISSA

Teatteri ILMI Ö. aloittaa Luontokosketus-ympäristötaidehankkeen koillisella päivähoitoalueella Helsingissä!

Teatteri ILMI Ö:n Luontokosketus-ympäristötaidehankkeen tuotantotyö on aloitettu tänä keväänä 2018. Teatteri ILMI Ö. vie syys- ja lokakuussa 2018 lapsille suunnatut esityksensä ”Ensikosketus” sekä ”Muovipussimeri” Helsingin koilliselle päivähoitoalueelle. Lisäksi alueen päiväkotien lapset osallistuvat ympäristötaidetyöpajoihin, joissa käsitellään esitysten teemoja, lasten kokemuksia ja havaintoja ympäristöstä ja luonnosta sekä eläydytään luontoon leikin ja taiteen keinoin. Näistä lähtökohdista lapset tekevät omat esityksensä, jotka esitetään päiväkodin muulle väelle.

Luontokosketus-ympäristötaidehankkeeseen liittyy myös ympäristötaidenäyttely Malmi-talossa. Näyttelyn on ”Koti luonnossa”. Näyttely tehdään yhdessä päiväkotien lasten ja henkilökunnan kanssa. Näyttelyn avajaiset ovat lokakuun alussa.

Teatteri ILMI Ö. myös kouluttaa koillisen alueen päivähoitohenkilöstöä teatteritaiteen mahdollisuuksista luonto- ja ympäristöteemojen käsittelyssä. Helsingin yliopiston lastentarhanopettajaopiskelijat ovat myös mukana hankkeessa oppimassa ja tuottamassa lapsille toimintaa ympäristölähtökohdista.

Luontokosketus-ympäristötaidehanketta rahoittaa Tiina ja Antti Herlinin säätiö.

Lisätietoa hankkeesta ja yhteydenotot