Luontokosketus -ympäristö- ja yhteisötaidehanke Itä-Helsingin päiväkodeissa

Teatteri ILMI Ö. toteuttaa Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehankkeen Itä-Helsingin päiväkodeissa syksyllä 2019!

Käynnissä oleva ilmastonmuutos on seurausta ihmisen omasta toiminnasta. Tarvitsemme uudenlaista suhdetta kuluttamiseen, kasveihin ja eläimiin. Luontokosketus-ympäristötaidehankkeen tavoitteena on lisätä lasten ja aikuisten tietoisuutta omien toimien vaikutuksesta luontoon teatterin, taidetyöskentelyn ja leikin avulla. Tavoitteena on myös lisätä arvostavaa suhtautumista ympäristöön ja toisiin ihmisiin.

Teatteri ILMI Ö:n Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehanke sisältää kolme osuutta; päiväkodeissa järjestettävät teatteri- ja taidetyöpajat (3 työpajaa/pk), jotka käsittelevät leikin- ja teatteritaiteen keinoin lasten ympäristösuhdetta, luontoa ja sen kiertokulkua, luonnon merkitystä ja ihmisen roolia luonnonsuojelussa. Päiväkotiryhmät näkevät kaksi Teatteri ILMI Ö:n luontoaiheista esitystä; Ensikosketus ja Muovipussimeri. Ensikosketus-esitys vierailee Vuotalossa ma 2.9. klo 9, 10.15 ja klo 13 ja Muovipussimeri kiertää päiväkodeissa.

Teatteri ILMI Ö. toteuttaa hankkeen lopuksi yhdessä mukana olleiden päiväkotien kanssa Koti Luonnossa – ympäristötaidenäyttelyn Vuotalon galleriaan. Päiväkotiryhmien lapset ja henkilöstö saavat tuunattavakseen kodin huonekaluja ja esineistöä luonnon materiaaleilla ja luonnosta inspiroituen. Näyttely on avoinna 31.10 – 14.11.2019 Vuotalon galleriassa.

Lisäksi Teatteri ILMI Ö. järjestää kaksi luontoaiheista teatterimenetelmäkoulutusta varhaiskasvatushenkilökunnalle. Koulutukset ovat ma 4.11. ja 11.11. klo 13.15-15.15 Vuotalon musiikkiluokassa. Koulutuksiin vapaa pääsy. Ilmoittautumiset teatteri@teatteri-ilmio.fi.

Luontokosketus-ympäristötaidehankkeen työryhmä/Teatteri ILMI Ö:

Anne Korhonen, yhteisöpedagogi YAMK, teatteri-ilmaisunohjaaja AMK, artesaani, Minna Savin, teatteritaiteen maisteri TeM, teatteri-ilmaisunohjaaja AMK, nuoriso-ohjaaja, Outi Sädekallio-Snellman, teatteri-ilmaisunohjaaja AMK, sosionomi AMK.

Ensikosketus ja Muovipussimeri –esityksissä: Milla Hilke (teatteri-ilmaisun ohjaaja), Maria Myllykangas (teatteri-ilmaisun ohjaaja) ja Johannes Saljas (kuvataiteilija).

Teatteri ILMI Ö:n Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehanketta tukee:

Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Taike, Helsingin kaupunki