Koti Luonnossa -ympäristötaidenäyttely Vuotalon galleriassa 31.10. – 14.11.19

Koti Luonnossa – ympäristötaidenäyttely on valmistettu etukäteen itä-helsinkiläisten päiväkotien esikoululaisten ja aikuisten kanssa Vuotalon galleriaan (Mosaiikkitori 2, Hki).  Näyttely on avoinna 31.10.-14.11.2019.

Näyttelytilaan on luotu koti, jossa myös luonto näkyy ja viihtyy. Teatteri ILMIÖ:n työryhmä on vienyt päiväkotiryhmille tuunattavaksi kierrätettyjä kodin huonekaluja ja esineistöä. Päiväkotien lapset ja aikuiset ovat saaneet ideoida ja toteuttaa kalusteiden työstön luonnonmateriaaleja käyttäen ja luonnosta inspiroituen. Näyttelyssä otetaan kantaa myös ilmastonmuutokseen, ympäristön saastumiseen ja muovijätteen lisääntyneeseen määrään luonnossa sekä toimenpiteisiin, joilla niitä voi ehkäistä.

Koti Luonnossa – näyttely liittyy Teatteri ILMIÖ:n Luontokosketus –ympäristö – ja yhteisötaidehankkeeseen, joka on toteutettu itä-helsinkiläisissä päiväkodeissa syksyllä 2019.

Käynnissä oleva ilmastonmuutos on seurausta ihmisen omasta toiminnasta. Tarvitsemme uudenlaista suhdetta kuluttamiseen, kasveihin ja eläimiin. Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehankkeen tavoitteena on lisätä lasten ja aikuisten tietoisuutta omien toimien vaikutuksesta luontoon ja ilmastonmuutokseen teatteritaiteen, taidetyöskentelyn ja leikin avulla. Tavoitteena on myös lisätä arvostavaa suhtautumista ympäristöön ja toisiin ihmisiin.

Näyttelytila on oppimisympäristö, jonka lapset ovat luoneet toisilleen ja aikuisille.

Koti Luonnossa -näyttely on osa Helsinki Education Week -ohjelmaa. Lue lisää