Ilmiömäinen Teatteriteltta

Teatteri ILMI Ö. lanseeraa uuden Teatteriteltta esitys- ja yleisötyökonseptin. Kiertävä Ilmiömäinen Teatteriteltta tuo teatteriesitykset ja työpajat lasten ja lapsiperheiden arkiympäristöön; päiväkoteihin ja leikkipuistoihin

Teatteriteltassa esitetään vuosittain vaihtuvia näytelmiä. Ensimmäinen esitys valmistetaan Kaarina Helakisan sadusta Prinsessan siivet, ensi-ilta marraskuussa 2019. Teatteriteltta- esityksessä satu muuttuu teatteriksi, jota kerrotaan muuttuvilla tyylilajeilla. Prinsessan siivet-satu esitetään varjoteatterin, esineteatterin ja nykyteatterin keinoin. Esitys kertoo lapsen vahvuudesta, omapäisyydestä ja rohkeudesta pitää kiinni omista näkemyksistään.

Teatteriteltta on myös yleisötyö- ja taidekasvatusväline. Lapsille ja perheille ohjatuissa työpajoissa tavoitteena on tutustuminen teatteritaiteeseen, sen eri tyylilajeihin ja osa-alueisiin. Tavoitteena on tukea leikkiä ja mielikuvitusta teatterin keinoin, tutustuttaa satujen ja tarinoiden dramaturgiaan ja niiden käyttämiseen ilmaisun tukena. Tavoitteena on luoda elämyksellinen ja kokemuksellinen tila, jossa lapset ovat aktiivisia toimijoita. Työskentely on kokemuksellista, elämyksellistä, dialogista ja yhteistoiminnallista.

Teatteriteltta on pieni, täydellinen liikkuva teatteri, joka sisältää valo-,ääni- ja videotykkilaitteiston, puvustoa ja rekvisiittaa.

Teatteriteltta lähtee liikkeelle ensi syksynä, seuraa ilmoittelua ja tule mukaan! Tervetuloa!

Ilmiömäistä Teatteritelttaa tukee Taiteen edistämiskeskus