YHTEISÖTEATTERIA KALASATAMASSA

Työryhmä Anne Korhonen, Sofia Koski, Tanja Parantainen, Minna Savin ja Sari Tupamäki

Teatteri ILMI Ö. järjesti keväällä 2016 kaikille kalasatamalaisille avoimia työpajoja, joissa tutkittiin alueen menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Lisäksi vierailtiin Kalasataman päiväkodissa, koulussa, Kipparitalossa, pihoilla ja kaduilla. Kaikkien kohtaamisten tuloksena on syntynyt esitys:Kalasataman Kansan Tivoli – eilen, tänään, huomenna. Kansan Tivolin ohjelmistossa tulet näkemään mm. laulu-, taito- ja voimailunäytöksiä, itämäisiä tanssijattaria, kinematografin, valituskioskin, onnenhetkiä.Tervetuloa katsomaan ja kokemaan kalasatamalaisia elämyksiä.

Kalasatama rakennetaan Helsingin ydinkeskustan kupeeseen meren rannalle, hyvien liikenneyhteyksien ympärille. Rakennusaika on pitkä: 20-30- vuotta, 2030-luvulla Kalasatamassa on 21 000 asukasta ja 8 000 työpaikkaa. Kaupunginosaa kiertää tulevaisuudessa pitkä rantareitti. Alue rakentuu älykkääksi kaupunginosaksi.

Lisätietoja:
Minna Savin, puh. 040-772 4129
teatteri@teatteri-ilmio.com

Esityksen toteutukseen on saatu rahoitusta Kalasataman ympäristötaidehankkeesta. Kalasataman ympäristötaidehankkeen muita tapahtumia vuonna 2016 ovat Gospel Helsingin gospeltyöpaja ja konsertti, Sysinä ry:n RAKSA-tanssi ja Kulttuuriyhdistys Lila ry:n hanke Poiju. Ympäristötaidehankkeen tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana sekä edistää alueellisen identiteetin muodostumista ja paikallista verkostoitumista.

Vuonna 2017 Teatteri ILMI Ö. hakee jatkorahoitusta uudelle projektille Kalasatamassa.

LUE:
Uutta Helsinkiä -sivuilla koosteuutiset Kalasataman 2016 ympäristötaidehankkeen tapahtumista:

http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2017-01-19/kalasataman-vuosi-2016-yhteisotaidetta-raksatanssia-ja-gospelia

KUVIA HANKKEESTA