Pikselipalatsi-teatteripeli

Työryhmä Milla Hilke, Sofia Koski, Maria Myllykangas, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman ja Aino Unkila (vierailija)
Kenelle Ala-asteikäisille lapsille, koululuokille, tapahtumiin
Kesto 45 min
Esitys on kiertävä

Pikselipalatsi-teatteripelissä kirjoitetaan yhteistä kirjaa, jonka lähtökohtana on yksi kuva: Pikselipalatsi

Yhdessä improvisoiden päästään tarinankerronnan maailmaan, luodaan kirjassa seikkailevat hahmot ja tarina. Osallistujat saavat lopuksi esittää luodun kirjan tapahtumia kirjan julkaisujuhlissa. Millaisia tarinoita kirjaan tällä kerralla syntyykään?

Pikselipalatsissa käytetään Seppo-pelialustalle tehtyä peliä, jonka Teatteri ILMI Ö. on luonut. Peliä pelataan yhdessä ohjaajien kanssa.

***

Pikselipalatsi-teatteripeli luotiin Meidän teatteripeli -hankkeessa, joka oli ala- ja yläkouluille suunnattu teatterihanke. Koko luokka pääsi yhdessä osallistumaan ja luomaan uutta teatterin ja pelillisyyden keinoin. Teatterihanke otti osallistujat mukaan luomaan, toteuttamaan ja pelaamaan hauskaa ja interaktiivista teatteripeliä Seppo-pelialustalle. Hankkeen tavoitteena oli taidesisältöjä ja pelillistämistä yhdistämällä lisätä elämyksellisyyttä, roolinottoa, mielikuvitusta ja yhteistyötä kouluympäristössä.

Syksyn 2021 aikana Pikselipalatsi-peli kiersi hankkeessa mukana olevissa alakouluissa: Katajanokan ala-asteella, Helsingin Montessori-koululla, Aleksis Kiven peruskoululla, Oulunkylän ala-asteen koululla, Suomenlinnan ala-asteella ja Suutarinkylän peruskoululla.

Keväällä 2022 teatteripeli jalkautui yläkouluille, joissa oppilaat pääsivät itse luomaan oman teatteripelinsä ja pelaamaan sitä yhdessä luokkansa kanssa. Yhteistyökouluja olivat Vuoniityn peruskoulu, Suutarinkylän peruskoulu, Kruunuhaan yläasteen koulu ja Aleksis Kiven peruskoulu.

Kaikki pelit ovat  pelattavissa Seppo-oppimis- ja pelillistämisalustalla.

 

Kuvia hankkeesta

Hanketta tuki Opetus- ja kulttuuriministeriö.