MEIDÄN TEATTERIPELI PIKSELIPALATSI

Työryhmä Milla Hilke, Sofia Koski, Maria Myllykangas, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman ja Aino Unkila (vierailija)

Meidän teatteripeli -hanke on ala- ja yläkouluille suunnattu hanke, jossa koko luokka pääsee yhdessä osallistumaan ja luomaan uutta teatterin ja pelillisyyden keinoin. Teatterihanke ottaa osallistujat mukaan luomaan, toteuttamaan ja pelaamaan hauskaa ja interaktiivista teatteripeliä Seppo-pelialustalle. Hankkeen tavoitteena on taidesisältöjä ja pelillistämistä yhdistämällä lisätä elämyksellisyyttä, roolinottoa, mielikuvitusta ja yhteistyötä kouluympäristössä.

Syksyn 2021 aikana työryhmä suunnitteli ja toteutti alakouluille suunnatun Pikselipalatsi-pelin.

***

Pikselipalatsi

Pikselipalatsi-teatteripelissä kirjoitetaan yhteistä kirjaa, jonka lähtökohtana on yksi kuva: Pikselipalatsi

Yhdessä improvisoiden päästään tarinankerronnan maailmaan, luodaan kirjassa seikkailevat hahmot ja tarina. Osallistujat saavat lopuksi esittää luodun kirjan tapahtumia kirjan julkaisujuhlissa. Millaisia tarinoita kirjaan tällä kerralla syntyykään?

Pikselipalatsissa käytetään Seppo-pelialustalle tehtyä peliä, jonka Teatteri ILMI Ö. on luonut. Peliä pelataan yhdessä ohjaajien kanssa.

Pelin kesto on n. 45 min. ja se on tilattavissa ala-asteluokkiin sekä tapahtumiin.

***

Syksyn 2021 aikana Pikselipalatsi-peli kiertää hankkeessa mukana olevissa alakouluissa: Katajanokan ala-asteella, Helsingin Montessori-koululla, Aleksis Kiven peruskoululla, Oulunkylän ala-asteen koululla, Suomenlinnan ala-asteella ja Suutarinkylän peruskoululla.

Keväällä 2022 teatteripeli jalkautuu yläkouluille, joissa oppilaat pääsevät itse luomaan oman teatteripelinsä ja pelaamaan sitä yhdessä luokkansa kanssa. Yhteistyökouluja ovat Vuoniityn peruskoulu, Suutarinkylän peruskoulu, Kruunuhaan yläasteen koulu ja Aleksis Kiven peruskoulu. Kaikki pelit jäävät myös pelattavaksi Seppo-oppimis- ja pelillistämisalustalle.

 

Hanketta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.