KOTI LUONNOSSA – YMPÄRISTÖTAIDENÄYTTELY

Koti Luonnossa – ympäristötaidenäyttely valmistettiin itä-helsinkiläisten päiväkotien esikoululaisten ja aikuisten kanssa Vuotalon galleriaan (Mosaiikkitori 2, Hki).  Näyttely oli avoinna 31.10.-14.11.2019.

Koti Luonnossa – näyttely liittyy Luontokosketus –ympäristö – ja yhteisötaidehankkeeseen, joka vuonna 2019 toteutettiin itä-helsinkiläisissä päiväkodeissa. Lisätietoa hankkeesta. Hanke on tilattavissa! Ota yhteyttä!

Näyttelytilaan on luotu koti, jossa myös luonto näkyy ja viihtyy. Teatteri ILMIÖ:n työryhmä on vienyt päiväkotiryhmille tuunattavaksi kierrätettyjä kodin huonekaluja ja esineistöä. Päiväkotien lapset ja aikuiset ovat saaneet ideoida ja toteuttaa kalusteiden työstön luonnonmateriaaleja käyttäen ja luonnosta inspiroituen. Näyttelyssä otetaan kantaa myös ilmastonmuutokseen, ympäristön saastumiseen ja muovijätteen lisääntyneeseen määrään luonnossa sekä toimenpiteisiin, joilla niitä voi ehkäistä.

Käynnissä oleva ilmastonmuutos on seurausta ihmisen omasta toiminnasta. Tarvitsemme uudenlaista suhdetta kuluttamiseen, kasveihin ja eläimiin. Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehankkeen tavoitteena on lisätä lasten ja aikuisten tietoisuutta omien toimien vaikutuksesta luontoon ja ilmastonmuutokseen teatteritaiteen, taidetyöskentelyn ja leikin avulla. Tavoitteena on myös lisätä arvostavaa suhtautumista ympäristöön ja toisiin ihmisiin.

Näyttelytila on oppimisympäristö, jonka lapset ovat luoneet toisilleen ja aikuisille.

Teatteri ILMI Ö:n työryhmä: Anne Korhonen, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman

 

Koti Luonnossa – ympäristötaidenäyttely oli osa Helsinki Education Week -ohjelmaa.

Lue lisää!

Koti Luonnossa -ympäristötaidenäyttelyn kuvat (Kuvaaja: Matti Snellman): Katso kuvat!

Koti Luonnossa – ympäristötaidenäyttelyn palautteita: Lue tästä!

 

Luontokosketus – ympäristö- ja yhteisötaidehanketta tukevat:

Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Taike, Helsingin kaupunki