AlueIlmiÖ: MALMIA ETSIMÄSSÄ

Työryhmä Anne Korhonen, Kaisa Koskinen, Jari Rättyä, Kati Mehto, Pilvi Kallio, Merja Pennanen, Jaap von Klevering

MALMIA ETSIMÄSSÄ ON AlueIlmiÖ -hankkeen ESITYKSELLINEN TULOSTUMA

MALMIA ETSIMÄSSÄ -esitys nähtävissä Malmitalon pienessä salissa tiistaina 26.11.2013 klo 11.15 ja 13.30

Kuuntele biisi Malmista

Kuvia prosessista

Teatteri ILMI Ö. on tutkinut keväällä alkaneessa hankkeessa Malmia asuinpaikkana tarkoituksen kehittää malmilaisten toimijoiden ja asukkaiden kanssa aluekeskuksesta parempaa paikkaa. Tätä yhteisöllistä kehityshanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus.

Olemme tutkineet teatterin keinoin malmilaista identiteettiä ja kuulostelleet malmilaisten ajatuksia, huomioita, pelkoja ja toiveita. Olemme haastatelleet ihmisiä kaduilla, toreilla ja erilaisissa yhteisöissä, koonneet materiaalia kyselykaavakkeilla sekä teatterityöpajojen ja pienimuotoisten esitystapahtumien avulla. Malmia etsimässä -esitykseen on koottu teatterilliseen muotoon muutettuna olennaisimmat materiaalista esille nousseet asiat.

Kyselylaatikoita löytyi eri puolilta Malmia

Teatteri ILMI Ö. kiittää kaikkia Malmilla asuvia ja siellä käyviä! Toivomme, että malmilaisten ääni kuuluu myös alueen tulevaisuutta suunniteltaessa.

Lämpimästi tervetuloa katsomaan esitystä MALMIA ETSIMÄSSÄ . Esitykseen vapaa pääsy!

KEVÄÄLLÄ TAPAHTUNUTTA:

AlueIlmiÖ valtasi Ala-Malmin puiston 12.6.2013

Teatteri ILMIÖ. kehittää malmilaisten toimijoiden ja asukkaiden kanssa aluekeskuksesta parempaa paikkaa. Teatterin keinoin tutkimme ja nostamme esiin malmilaista identiteettiä. Yhteisötaiteilijoina voimme käsitellä alueen haavoja ja kipukohtia tavalla, joka tuottaa hyvinvointia ja vie asioita eteenpäin. Yhteisöllistä kehityshanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus ja se kestää vuoden 2013 loppuun saakka.

HELSINKI-PÄIVÄNÄ 12.6. klo 14-16 vallattiin Ala-Malmin puisto Malmin jano -nimisessä tapahtumassa: 

Tapahtumassa nähtiin ja kuultiin runonlausuntaa, äänimaisemia ja muita performatiivisia ohjelmanumeroita esiintyjinä Teatteri ILMI Ö:n Pilvi Kallio, Merja Pennanen ja Kati Mehto ja vierailijana Jaap von Klevering. Lisäksi alueella asuva muusikko Petra Lampinen ja lausuja Tuula Haapio esittivät tapahtumassa Helsinki-aiheisia runoja ja musiikkia.

Tapahtumassa vieraili muun muassa kasvukonsultti Jutta Yli-Emiö ja jumppaohjaajan johdolla pumpattiin parempaa malmilaista julkisivua. 
Tarkoituksena oli taiteen keinoin kunnioittaa yhteistä julkista tilaa, ja saada puisto nykyistä vilkkaampaan käyttöön, malmilaisten olohuoneeksi.

Pelottomien draamaryhmä esitti omintakeisen version Fedjasta ja kutsumattomasta vieraasta Teatteri Ilmiöllä 19.6.2013.  Tilaisuus oli samalla Alue-ILMIÖN startti Harjutorin tiloissamme.