Taidetestaajat: Teatteri ILMI Ö:n Ihme Ilmat

KÄSIKIRJOITUS Laura Ertimo, Anne Korhonen, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman
OHJAUS Työryhmä
ESIINTYJÄT
Lotta, nuori Outi Sädekallio-Snellman
Iida, äiti Anne Korhonen
Tietokirjailija Laura Ertimo (vierailija)
Jokeri Minna Savin
PROJISOINNIT, VALOKUVAUS Matti Snellman (vierailija)
LAVASTUS JA PUVUSTUS Työryhmä
KENELLE Nuorille
ESITYKSEN KESTO 75 min + taiteilijatapaaminen / mahdollinen työpaja
ESITYSTILA sali, auditorio
ESITYS ON KIERTÄVÄ

Ihme Ilmat esitys on nuorille suunnattu esitys, joka valittiin mukaan Taidetestaajiin

Esitykset ovat syksyllä 2022 ja talvella 2023 Nukketeatteri Sampossa.

Miksi ilmasto muuttuu? Miksi maapallon hiilenkierrätyslaitos on epäkunnossa? Voiko ilmastonmuutoksen selättää? Kuka voi vaikuttaa tulevaisuuteen? Millaisesta maailmasta meidän pitäisi sopia yhdessä kaikkien ihmisten kesken?

Ihme Ilmat on vuorovaikutteinen esitys, jonka aiheina ovat ilmastokriisi ja aktiivinen kansalaisuus. Ihme Ilmat -esitys pohjautuu Laura Ertimon kirjoittamaan ja Mari Ahokoivun kuvittamaan sarjakuvatietokirjaan Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu (Into Kustannus, 2019).

Ihme Ilmat -esitys käyttää teatteri-ilmaisun keinoja ja tunneskaalaa ilmastoaiheisen tietoaineksen ja yhteiskunnallisen toimijuuden pohtimisessa. Osallistava esitys nostaa katsojan tarkkailijan roolista aktiiviseksi toimijaksi ja osoittaa ryhmän voiman. Tavoitteena on oppilaiden osallisuuskokemus, keskustelun ja kysymysten herättäminen ja muutosprosessin aikaansaaminen. Esiintyjät tarjoavat tietoa ja erilaisia ratkaisun avaimia etsitään yhdessä yleisön kanssa. Työryhmässä ja esityksessä on myös tietokirjailija Laura Ertimo.

Esitys toimii myös innoituksena opettajille, ja havainnollistaa sekä teatterin että kirjallisuuden käyttöä opetuksen tukena. Syksyllä 2021 esityksestä tehtiin ulkoilmaversio, joka oli koulukiertueella Itä-Helsingissä!

Kuva: Matti Snellman

 

Esitystä tukevat Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.