LUONTOKOSKETUS -YMPÄRISTÖ- JA YHTEISÖTAIDEHANKE

Teatteri ILMI Ö. toteuttaa Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehankkeen Itä-Helsingin päiväkodeissa syksyllä 2019!

Käynnissä oleva ilmastonmuutos on seurausta ihmisen omasta toiminnasta. Tarvitsemme uudenlaista suhdetta kuluttamiseen, kasveihin ja eläimiin. Luontokosketus-ympäristötaidehankkeen tavoitteena on lisätä lasten ja aikuisten tietoisuutta omien toimien vaikutuksesta luontoon teatterin, taidetyöskentelyn ja leikin avulla. Tavoitteena on myös lisätä arvostavaa suhtautumista ympäristöön ja toisiin ihmisiin.

Teatteri ILMI Ö:n Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehanke sisältää kolme osuutta; päiväkodeissa järjestettävät teatteri- ja taidetyöpajat (3 työpajaa/pk), jotka käsittelevät leikin ja teatteritaiteen keinoin lasten ympäristösuhdetta, luontoa ja sen kiertokulkua, luonnon merkitystä ja ihmisen roolia luonnonsuojelussa. Päiväkotiryhmät näkevät kaksi Teatteri ILMI Ö:n luontoaiheista esitystä; Ensikosketus ja Muovipussimeri. Ensikosketus-esitys vierailee Vuotalossa ma 2.9. klo 9, 10.15 ja klo 13. Muovipussimeri-esitys kiertää päiväkodeissa.

Teatteri ILMI Ö. toteuttaa hankkeen lopuksi yhdessä mukana olleiden päiväkotien kanssa Koti Luonnossa – ympäristötaidenäyttelyn Vuotalon galleriaan. Päiväkotiryhmien lapset ja henkilöstö saavat tuunattavakseen kodin huonekaluja ja esineistöä luonnon materiaaleilla ja luonnosta inspiroituen. Näyttely on avoinna 31.10.– 14.11.2019 Vuotalon galleriassa.

Lisäksi Teatteri ILMI Ö. järjestää kaksi luontoaiheista teatterimenetelmäkoulutusta varhaiskasvatushenkilökunnalle. Koulutukset ovat ma 4.11. ja 11.11. klo 13.15-15.15 Vuotalon musiikkiluokassa. Koulutuksiin vapaa pääsy. Ilmoittautumiset teatteri@teatteri-ilmio.fi

Työryhmä:

Anne Korhonen, yhteisöpedagogi YAMK, teatteri-ilmaisunohjaaja AMK, artesaani, Minna Savin, teatteritaiteen maisteri TeM, teatteri-ilmaisunohjaaja AMK, nuoriso-ohjaaja, Outi Sädekallio-Snellman, teatteri-ilmaisunohjaaja AMK, sosionomi AMK.

Ensikosketus ja Muovipussimeri –esityksissä: Milla Hilke (teatteri-ilmaisun ohjaaja) vierailija, Maria Myllykangas (teatteri-ilmaisun ohjaaja) ja Johannes Saljas (kuvataiteilija) vierailija.

Luontokosketus-ympäristö- ja yhteisötaidehanketta tukevat:

Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Taike, Helsingin kaupunki