IHME ILMAT-FORUMTEATTERIESITYS

KÄSIKIRJOITUS Katri Mehto ja työryhmä
OHJAUS Anne Korhonen, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman
ESIINTYJÄT Anne Korhonen, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman, Laura Ertimo (vierailija)
VIDEOTEOS Markku Hyvönen, Johannes Saljas, Matti Snellman
LAVASTUS Markku Hyvönen, Johannes Saljas, Matti Snellman
PUVUSTUS Anne Korhonen, Minna Savin, Outi Sädekallio-Snellman
KENELLE Yläasteikäisille nuorille
ESITYKSEN KESTO 60 min
ESITYSTILA luokkahuone, sali, auditorio
ESITYS ON KIERTÄVÄ Tilattavissa kouluihin ja muihin soveltuviin tapahtumiin

Teatteri ILMI Ö:n syksyn ensi-iltaesitys on nuorille sunnattu Ihme Ilmat-forumteatteriesitys!

Miksi ilmasto muuttuu? Miksi maapallon hiilenkierrätyslaitos on epäkunnossa? Voiko ilmastonmuutoksen selättää? Kuka voi vaikuttaa tulevaisuuteen? Millaisesta maailmasta meidän pitäisi sopia yhdessä kaikkien ihmisten kesken?

Teatteri ILMI Ö. tuo Ihme Ilmat -forumteatteriesityksen oppilaiden keskelle luokkahuoneeseen. Ihme Ilmat on vuorovaikutteinen esitys, jonka aiheina ovat ilmastonkriisi ja aktiivinen kansalaisuus. Ihme Ilmat -forumteatteriesitys pohjautuu Laura Ertimon kirjoittamaan ja Mari Ahokoivun kuvittamaan lasten tietokirjaan Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu (Into Kustannus, 2019). 

Ihme Ilmat -esitys käyttää teatteri-ilmaisun keinoja ja tunneskaalaa ilmastoaiheisen tietoaineksen ja yhteiskunnallisen toimijuuden pohtimisessa. Forumteatteri nostaa katsojan tarkkailijan roolista aktiiviseksi toimijaksi ja osoittaa ryhmän voiman. Tavoitteena on oppilaiden osallisuuskokemus, keskustelun ja kysymysten herättäminen ja muutosprosessin aikaansaaminen. Esiintyjät tarjoavat tietoa ja erilaisia ratkaisun avaimia etsitään yhdessä yleisön kanssa, loppu on kiinni jokaisesta esitykseen osallistuvasta ryhmästä. Työryhmässä ja myös esityksessä on ILMI Ö:n ammattilaisten lisäksi kirjan tekijä.

Esitys tapahtuu luokkahuoneessa, ja se on suunnattu yläasteikäisille nuorille. Samalla esitys toimii innoituksena opettajille, ja havainnollistaa sekä teatterin että kirjallisuuden käyttöä opetuksen tukena. Myös vanhemmat voivat osallistua esitykseen ja se voidaan toteuttaa erilaisissa tiloissa.

Esitystä tukevat Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.