VIAPORIN VALKOPOSKI

Käsikirjoitus ja ohjaus Sofia Koski
Kuvaus ja leikkaus Matti Snellman
Piirroskuvat Onni Antikainen
Valokuvat Matti Snellman
Musiikki Saaramaija Zorawski (On my knees, instr.versio)
Muusikot Saaramaija Zorawski, Tuuli Kainulainen, Aino Kurki, Mila Laine, Tapani Rinne
Viaporin Valkoposken puku Ninja Pasanen
Maisema-asiantuntija Iina Johansson/ Suomenlinnan hoitokunta
Tuotanto Sofia Koski, Outi Sädekallio-Snellman
Viaporin Valkoposki Sofia Koski
Lautan odottajat Eino Antikainen, Onni Antikainen
Maitokärryn kuljettajat Linnea Anttonen, Helmi Snellman
Iltasoittaja Jussi Kaisjoki
Viaporin Valkoposken pesue Eino Antikainen, Onni Antikainen, Linnea Anttonen, Iisa Berghäll, Viola Berghäll, Elias Hämäläinen, Nooa Ikävalko, Helmi Snellman, Cody Woodson

“Hyvää Helsinki-päivää kaikille! Täällä kirjoittaa Viaporin Valkoposki. Klikkaa auki 11 minuuttinen videoesitykseni ja katso mitkä kahdeksan asiaa halusin kertoa sinulle Helsingin tunnetuimmasta kaupunginosasta, Suomenlinnasta. Jos haluat, voit myös osallistua videon mukana sana-arvoituksen ratkaisemiseen: Näet videolla räpylöissäni vihreäkantisen Joka Hanhen Kaswion ja olen sieltä ympyröinyt sinulle punaisella värillä kirjaimia. Kerää kirjaimet paperille ja laita ne oikeaan järjestykseen: minkä ajankohtaisen sanan saat?”

Helsinki-päivänä on ristiriitaista olla hanhi, joka on tulokaslajin edustaja, mutta samaan aikaan kauan odotettu kevään merkki. Teatteri ILMI Ö. tapaa Viaporin Valkoposken, joka paljastuu paikalliseksi hanheksi. Viaporin Valkoposki on parjattu ja suojeltu, mutta tietääkö hän itsekään kuka hän on ja mistä hän tuli?

Samalla kun tutustut hanheen pääset tutustumaan myös Suomenlinnan ainutlaatuiseen kasvillisuuteen, ympäristöön ja paikallisiin ilmiöihin. Teatteri ILMI Ö. kertoo Helsinki-päivän kunniaksi hanhen päivästä Suomenlinnassa valokuvien ja videon välityksellä.

Viaporin Valkoposki -videoesitys julkaistiin Teatteri ILMI Ö:n Instagramissa, Facebookissa, Youtubessa ja kotisivuilla Helsinki-päivänä 12.6.2020! Samana päivänä vietettiin myös Teatteri ILMI Ö:n 18-vuotispäivää!

Katso Viaporin Valkoposki -videoesitys tästä

Viaporin Valkoposki on valmistettu osaksi verkossa järjestettävää Helsinki-päivän ohjelmistoa koronakeväänä 2020.

Kiitos: Kimmo Antikainen, Juha Ikävalko, Meri Kapari, Miska, Anja Pitkänen, Salla Pyykkönen, The Berghäll Brothers

Tukijat: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus

Kuva: Matti Snellman