Maalarikissat

Ohjaus Merja Pennanen
Esiintyjät Sanna Kärkkäinen & Merja Pennanen
Videoprojisointi ja musiikki Nikolai Tiitinen
Lapsikertojat ääninauhalla Irinja Klevering, Kerttu Pulkkinen, Otso Tola
Skenografi Jonna Kuittinen
Koreografi Lindon Shimizu
Esityksen kesto 30 min.
Yleisömäärä riippuu tilasta/ max. 60 hlöä

Värikäs esitys yli 2-vuotiaille lapsille

“Ovi on sininen ja ovesta maalatusta käyt maalarikissojen luo.”

Maalarikissat, Kasi ja Masi, ovat pulman edessä. Kuinka saada vihreää väriä? Pensselinveto kerrallaan he käyvät maalipurkkeja läpi ja lopulta sekoituksia kokeillessaan he saavat aikaan kaikki maailman värit. Hei hurraa Kasi, hei hurraa Masi, nyt maalarikissoille hurrataan!

Maalarikissat on kuvataidetta ja teatteria yhdistävä esitys yli 2–vuotiaille lapsille. Fantasiahenkinen esitys pohjaa Margaret Wise Brownin vuonna 1949 ilmestyneeseen kirjaan The Color Kittens, joka on julkaistu suomeksi Kirsi Kunnaksen käännöksenä Tammen kultaiset kirjat -kirjasarjassa. Kunnaksen syntymästä on kulunut tänä vuonna 100 vuotta. https://www.kirsikunnas100.fi/ Kiertävässä näyttämöversiossa Maalarikissojen taianomainen maailma herää henkiin monitaiteellisen työryhmän taikomana.

Esityksen visuaalisuus syntyy näyttämölle projisoitujen ja liikkuvien animaatioiden kautta, jotka yhdistyvät esiintyjien fyysiseen ja ilottelevaan liikekieleen. Lumoavat kuvat ja esityksen läpisävelletty musiikki vievät pienet katsojat mukanaan hauskaan seikkailuun, jossa tärkein tienviitta on mielikuvitus.

Musiikkiin, visuaalisuuteen ja fyysiseen teatteriin painottuva esitys sopii monenkielisille yleisöille.

Esitykseen sisältyy yleisötyön osuus. Ennakkomateriaalina kannustetaan vanhempia ja kasvattajia tutustumaan Maalarikissat-kirjaan yhdessä lasten kanssa. Esityksen jälkeen lapsilla on mahdollisuus tutustua maalarikissoihin ja kysyä esityksestä. Päiväkodeille ja perheille tarjotaan oheismateriaalina värityskuva, joka tukee taidekasvatusta ja syventää lasten kokemusta juuri nähdystä esityksestä.

Stoan ja Kanneltalon Maalarikissat-esitysten yhteydessä (Kulttuurin kummilapsille suunnatut esitykset) on mahdollisuus lainata ko. taloissa olevista kirjastoista Maalarikissat-kirja!

Kuvia esityksestä

Kulttuurin kummilapset: 

Maalarikissat ovat vuoden 2024 keväällä Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapset palvelun ohjelmistossa! Lisätietoa Kulttuurin kummilapsista täältä

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Toiminta jatkuu, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummiteattereina vuonna 2021 syntyville lapsille toimivat Teatteri ILMI Ö., Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Q-teatteri ja Nukketeatteri Sampo. Teatteritapahtumat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään teattereiden lisäksi eri puolilla Helsinkiä.

 

Maalarikissojen kevään 2024 kiertue: 

 • Lappeenrannan kaupunginteatteri, la 20.1. klo 10 ja 12 liput
 • Stoa Kulttuurikeskus, Helsinki 24.1.-28.1 (näytännöt Kulttuurin Kummilapsille)
 • Joensuun kaupunginteatteri, Carelicumin auditorio, liput
  pe 15.3. klo 10.00 ja 17.30
  la 16.3. klo 10.00  ja 14.30
  la 6.4. klo 10.00 ja 14.30
  la 20.4. klo 10.00 ja 14.30
 • Annantalo Taidekeskus, Helsinki La 18.5. klo 12 ja 13.30
 • Annantalo Taidekeskus, Helsinki 7.-8.6. (näytännöt Kulttuurin Kummilapsille)
 • Kanneltalo Kulttuurikeskus, Helsinki 10.-14.6.(näytännöt Kulttuurin Kummilapsille)