Maalarikissat

Ohjaus Merja Pennanen
Esiintyjät Sanna Kärkkäinen & Merja Pennanen
Videoprojisointi ja musiikki Nikolai Tiitinen
Lapsikertojat ääninauhalla Irinja Klevering, Kerttu Pulkkinen, Otso Tola
Skenografi Jonna Kuittinen
Koreografi Lindon Shimizu
Esityksen kesto 30 min.
Yleisömäärä riippuu tilasta/ max. 60 hlöä

Värikäs esitys yli 2-vuotiaille lapsille

“Ovi on sininen ja ovesta maalatusta käyt maalarikissojen luo.”

Maalarikissat, Kasi ja Masi, ovat pulman edessä. Kuinka saada vihreää väriä? Pensselinveto kerrallaan he käyvät maalipurkkeja läpi ja lopulta sekoituksia kokeillessaan he saavat aikaan kaikki maailman värit. Hei hurraa Kasi, hei hurraa Masi, nyt maalarikissoille hurrataan!

Maalarikissat on kuvataidetta ja teatteria yhdistävä esitys yli 2–vuotiaille lapsille. Fantasiahenkinen esitys pohjaa Margaret Wise Brownin vuonna 1949 ilmestyneeseen kirjaan The Color Kittens, joka julkaistiin ensi kerran suomennettuna Tammen kultaiset kirjat kirjasarjassa vuonna 1969. Kiertävässä näyttämöversiossa Maalarikissojen taianomainen maailma herää henkiin monitaiteellisen työryhmän taikomana.

Esityksen visuaalisuus syntyy näyttämölle projisoitujen ja liikkuvien animaatioiden kautta, jotka yhdistyvät esiintyjien fyysiseen ja ilottelevaan liikekieleen. Lumoavat kuvat ja esityksen läpisävelletty musiikki vievät pienet katsojat mukanaan hauskaan seikkailuun, jossa tärkein tienviitta on mielikuvitus.

Musiikkiin, visuaalisuuteen ja fyysiseen teatteriin painottuva esitys sopii monenkielisille yleisöille.

Esitykseen sisältyy yleisötyön osuus. Ennakkomateriaalina kannustetaan vanhempia ja kasvattajia tutustumaan Maalarikissat-kirjaan yhdessä lasten kanssa. Esityksen jälkeen lapsilla on mahdollisuus tutustua maalarikissoihin ja kysyä esityksestä. Päiväkodeille ja perheille tarjotaan oheismateriaalina värityskuva, joka tukee taidekasvatusta ja syventää lasten kokemusta juuri nähdystä esityksestä.

Esitystä ja kiertuetta syksyllä 2022 on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto.

Esitykset Joensuun kaupunginteatterilla la 4.3!