KEVYT KIVI -kuunnelma migreenistä

Käsikirjoitus ja ohjaus: Sofia Koski
Musiikki: Ritva Koistinen
Musiikin äänitys ja miksaus: Kimmo Antikainen
Äänisuunnittelu: Onni Pirkola
Graafinen suunnittelu ja valokuvaus: Jussi Anttonen
Ääninäyttelijät: Tuomo Holopainen, Sofia Koski, Kaisa Koskinen, Anne Korhonen, Minna Savin, Jari Rättyä, Laura Kairamo, Werner Lalli ja Emma Siekkinen
Tuotanto: Teatteri ILMI Ö. yhteistyössä Suomen Migreeniyhdistys ry.
Kesto: 35 min

kevyt_kivi_facebook_migreeni

Suomessa on puolimiljoonaa ihmistä jolla on kokemus voimakkaasta päänsärkykohtauksesta, migreenistä. Sofia Koski (TeM) on kirjoittanut aiheesta kuunnelman, joka pohjautuu Kosken omien kokemusten lisäksi hänen teettämäänsä kyselyyn. Suomen Migreeniyhdistyksen välityksellä teetettyyn kyselyyn vastasi yhteensä 100 henkilöä, joista osa oli neurologeja. Kyselyyn vastanneet kertoivat kipukokemuksistaan, migreenin hoidosta ja kohtausten vaikutuksesta sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä perhe- ja työelämään.

Kevyt kivi käsittelee migreeniä, mutta se antaa tarttumapintaa myös niille, jotka ovat joutuneet elämään kivun tai jonkin sairauden kanssa joko itse tai lähiomaisena. Esitys soveltuu myös hyvin osaksi hoitoalan opintoja tai jo ammattikentällä toimiville.

Sofia Koski avaa kuunnelman tekemiseen johtavan syyn tällaisena: ”Kevyt kivi on ollut minulle kuin pursotin kermakakun koristelijalle. Halusin valmistaa migreenin kanssa elämiseen liittyvistä rujoista aineksista sellaisen kauniimman muodon, jonka kanssa voi vain olla. Nyt siitä muodosta kertovat Kevyt kivi- kuunnelma ja lääkepurkeista ja apteekin kuiteista valmistamani patsas.” (Patsas kuvassa.)

 Kevyt kivi sai ensi-iltansa Euroopan migreenipäivänä 12.9.2011 Suomenlinnassa Galleria Augustassa. Muita esityksiä on ollut Biomedicumissa lääketieteen tutkimus- ja opetuskeskuksessa, Väkevä Viapori- kaupunkiosatapahtumassa Suomenlinnassa ja Teatteri ILMI Ö.llä.

Esitykset syksyllä 2019:

  • Teatteri ILMI Ö. vierailee pe 13.9. Ohjaamon Onni Cafessa 13.00-15.00. Onni Cafen aiheena on Minä ja migreeni ja tilaisuuden aluksi kuullaan Teatteri ILMI Ö:n Kevyt kivi- kuunnelma migreenistä. Kuunnelman jälkeen on mahdollisuus jutella migreenistä ja sen vaikutuksista muuhun elämään. Ohjaamo on Helsingin kaupungin palvelu 15-29-vuotiaille Helsingissä oleville nuorille. Tilaisuuteen ei tarvitse varata paikkoja. Tule ja sulje silmäsi!  Osoite: Freda 48, Kamppi. Lisätietoja tilaisuudesta: 040-3348045