AJAN TILA

Käsikirjoitus ja ohjaus Merja Pennanen, Jari Rättyä, Kaisa Koskinen, Outi Sädekallio
Esiintyjät Merja Pennanen, Jari Rättyä, Kaisa Koskinen, Outi Sädekallio
Puvustus Satu Siren
Kuvat ja projisoinnit Matti Snellman

– kahvikutsut eläville ja kuolleille Eläintarhan huvila 14:ssa Helsingissä

Kuvia esityksestä Ajan tila

Tuiki tavalliset kahvikutsut saavat Teatteri ILMI Ö:n esityksessä kohtalokkaan käänteen, kun illan isäntä Ragnar Blom ampuu epähuomiossa itsensä ja samalla suistaa koko huvilansa aikaa ja paikkaa vääristävään Madonreikään. Mitä voi etikettinsä tunteva vieras tehdä, kun silmille putkahtelee mitä vinksahtanein kirjo huvilan historiaa, tulevaisuutta ja rinnakkaistodellisuuksia? Eipä paljon muuta kuin ottaa santsikupin ja vinksahtaa mukana. Lisää kahvia! Mera kaffe!

”Ajan tila” tutkii ajan käsitteeseen liittyviä ilmiöitä peilaten niitä nyky-yhteiskuntaan sekä Eläintarhan huvilan historiaan. Tarkoitus on herättää ajatuksia ajasta, paikasta ja tilasta. Vauhdikasta ja absurdia esitystä rakentaessaan Teatteri ILMI Ö. on ammentanut lukuisista lähteistä. Laukaisualustoina ovat muun muassa toimineet Peter Höegin romaani ”Rajatapaukset”, Stephen Hawkingin ”Ajan lyhyt historia”, Anton Tsehovin näytelmä ”Kolme sisarta”, televisiosarja ”Farscape” sekä ”Eläintarhan huvila 14 ennen ja nyt” -historiikki. 

ajantila.3sisarta.merja.img_2051-400.jpg

”Ajan tilan” kohderyhmänä ovat yläaste- ja lukioikäiset nuoret. Esitys nivoutuu hyvin muun muassa peruskoulun ja lukion opetukseen (äidinkieli, elämänkatsomus, historia). Esityksen yhteydessä voi tutustua huvilan ”Porvariskoti” -näyttelyyn.
 
ajantila.jarrasoittaa.img_2030-400.jpg

Ajan tilan esitykset Eläintarhan huvila 14:ssa (vastapäätä kaupungin teatteria) ovat 3.4. (ennakko), 7.4. (ensi-ilta), 10.4., 20.4., 21.4. ja 22.4.

Kaikki esitykset alkavat klo 19.00. Liput ovat 5 €.