AISTIENMATKA

Idea ja toteutus Jaap Klevering
Esityksen kesto 30 min
Ikä-suositus 1 - 6- vuotiaille
Esitystila esim. pieni jumppasali

Aistienmatka on kokemuksellinen ja elämyksellinen teatteriesitys, joka on suunnattu leikki-ikäisille lapsille, ja miksipä ei myös leikkimielisille nuorille ja aikuisille.

Aistillinen matka johdattaa yleisöä erilaisia polkuja pitkin saaresta toiseen. Se on seikkailu ja tutkimusmatka. Jokaiselle saarella on oma maailmansa, johon tutustutaan eri aisteja käyttäen. Siinä on ääniä, nähtävää ja kosketeltavaa. Ja jokaisessa saaressa on oma tarinansa. Viimeisessä saaressa rummutetaan porukalla ja lopussa syntyy yhteinen hiljaisuuteen perustava improvisoitu äänimaisema.

Saarien välillä liikutaan polkuja pitkin, jotka ovat rakennettuja matkan varrella mukaan noukittavista eväistä, rakennuspalikoista ja muista tärkeistä tarvikkeista. Perillä saaressa syödään eväät, rakennetaan maja tai istutetaan kasvi. Jokaiselle saaren asukkaalla on tehtävä ja heillä on kerrottavana lyhyt tarina.

Esitys tulee hyvin lähelle katsojaa. Se on intiimi, ei niin puhuttuun kieleen perustuva tapahtuma, joka erilaisten äänten, toimintojen ja havaintojen avulla luo kokemuksellisen sisällön.

Esiintyjän kanssa ja hänen opastuksellaan yleisö kulkee tapahtumasta toiseen. Tämä satuhahmo kantaa kaikki tarpeelliset tavarat kehonsa mukana. Näin minimaalisen tavaramäärän avulla hän pystyy nopeasti rakentamaan ja myös taas purkamaan asioita, luoden elämyksiä, joista jää jälki ainoastaan muistiin.